Installeer de pizzaoven op een veilige plaats, op 1 meter afstand van brandbare omgeving
Stabiliseer de pizzaoven met behulp van de 3 steunpoten
Controleer en maak alle benodigdheden klaar (Schouw, ovenstenen, houtrek, ovenwand, pizza schep...)
Plaats de schouw met de nodige voorzichtigheid op de oven en zorg dat de luchttoevoer hendel verticaal staat. Dit zorgt voor maximale luchtcirculatie bij het ontbranden van het vuur
Plaats de stenen volgens de aangeschreven volgorde in de pizzaoven
Leg het houtrek aan de linkerkant van de oven, en voorzie het van een nodig aantal aanmaakhout en massieve houtblokken
Steek het aanmaakhout aan, en verzeker dat het vuur voldoende groeit
Sluit de deur, en laat de linkerkant op een kier staan
Controleer dat de zware houtblokken beginnen te ontbranden, als dit onvoldoende is, voedt bij met aanmaakhout
Wanneer de vuurhaard voldoende kracht ontwikkelt, zet de luchttoevoer hendel op 45°
Monitor de temperatuur van de pizzaoven. Als deze op 400° staat, laat je de oven nog 10min voldoende de stenen opwarmen
KLAAR VOOR HET BAKKEN 🥳
Tip: Onderhoud het vuur en leg een extra massieve houtblok op het vuur iedere 15-20min.
Wanneer het event en het bakken zich naar het einde begeeft, laat je het vuur uitdoven.
Gebruik nooit water in een pizzaoven
De pizzaoven heeft +5 uur nodig om volledig af te koelen
Als het vuur volledig is gedoofd en de oven is afgekoeld (na +5 uur)
Veeg alle hout- en pizzaresten uit de oven met de bijgeleverde pizzaovenborstel. GEBRUIK GEEN WATER
Verwijder het houtrek, pizzastenen en de schouw van de pizzaoven
Controleer of alle bijgeleverd materiaal opnieuw correct is opgeborgen in de lade
Monteer de afdekkap over de pizzaoven
EN..... KLAAR... ☺️
Dan is de pizzaoven klaar voor de terugrit en zijn volgende bestemming